Morgen toen de oorlog begon - Marsden, JohnTIP Afgesloten - Tardio, NataszaTIP Hotel De Grote L - Kuyper, SjoerdTIP Bad boys for life - Post, VrankDe eerste steen - Molemaker, RomKroonsz - Kunst, MarcoGesplitst - Shusterman, NealBrief voor Douwe - Kuyper, HansLopen voor je leven - Beerten, ElsVrees me - Mafi, TaherehSlangenkuil - Almond, DavidVrees me - Mafi, TaherehLoverboy & girl - Heyink, JoostIk lieg maar één keer - Blundell, JudyTIP Alaska - Woltz, AnnaHasse Simonsdochter - Beckman, Thea

Welkom bij Lezenvoordelijst Nederlands 12 t/m 15 jaar

Hier vind je boeken voor leerlingen in eerste drie klassen van vmbo, havo en vwo en hun docenten Nederlands. Ze zijn ingedeeld naar vijf leesniveaus. Zo kun je boeken zoeken die passen bij jouw niveau en lees je geen boeken die veel te makkelijk of moeilijk voor je zijn. Klik op 'De leesniveaus' om te ontdekken op welk niveau je nu zit. Als je twijfelt tussen twee niveaus, kun je het beste beginnen met een boek op het laagste niveau. Als je merkt dat dit boek te makkelijk voor je is, kies je de volgende keer een boek met een hoger niveau.

Zoek een boek

Om een boek te vinden dat bij je past, ga je naar 'Zoek een boek' en klik je je eigen niveau aan. Je kunt hier ook zoeken op genres (zoals avonturenverhaal, Young Adult of waargebeurd verhaal) of tags (onderwerpen zoals criminaliteit, middeleeuwen of liefde). Als je op 'Waardering' klikt, zie je welke boeken gebruikers van deze website het mooist vonden. Als een titel je leuk kijkt, klik er dan op voor meer informatie.

Kijk voor praktische tips op de pagina voor leerlingen, docenten, bibliothecarissen of ouders.

Blogs

Erna Sassen wint BruutTAAL Gouden Lijst

Gepost op zaterdag 8 september 2018 door: Bea Ros

Vanmiddag zijn de winnaars van de BruutTAAL Gouden Lijst 2018 bekendgemaakt, de prijs voor het beste jeugdboek voor de leeftijdsgroep 12-15 jaar. De prijzen gingen naar de jeugdboeken Er is geen vorm waarin ik pas en Paard, paard, tijger, tijger

Lees verder


Nominaties voor BruutTAAL Gouden Lijst 2018

Gepost op zondag 15 juli 2018 door: Bea Ros

Gisteren zijn de nominaties bekendgemaakt voor de Gouden Lijst 2018, de prijs voor het beste jeugdboek voor de leeftijdsgroep 12-15 jaar.

Lees verder


Mel Wallis de Vries wint Prijs Jonge Jury 2018

Gepost op woensdag 6 juni 2018 door: Bea Ros

Vanmiddag is de Prijs van de Jonge Jury 2018 uitgereikt aan Mel Wallis de Vries voor haar jeugdboek Pijn. De Jonge Jury Debuutprijs ging naar Mirjam Hildebrand voor Voorlopers.

Lees verder
naar het blogarchief

De leesniveaus

NL leesniveaus

Leesniveaus 12 t/m 15 jaar
Leesniveaus 15 t/m 19 jaar 


Links

Jonge Jury

Stem ook voor de Prijs van de Jonge Jury 2018! Op de website van de Jonge Jury vind je een overzicht van de boeken die in 2017 zijn verschenen.
jongejury.nl

Doe Maar Dicht Maar

Doe Maar Dicht Maar

Dichtwedstrijd voor alle scholieren van 12 t/m 18 jaar. De honderd beste gedichten worden gepubliceerd. Je kunt je bijdragen (ook raps en songteksten) insturen tot 5 februari 2018. 
poeziepaleis.nl